Nicaragua

  Om persoonlijke redenen verblijf ik grote delen van het jaar in Nicaragua, 'land van meren en vulkanen'.  
Met de moderne techniek is het steeds gemakkeliiker om op een dergelijke afstand toch in direct contact met opdrachtgevers te blijven. Hieronder een overzicht van door mij gebruikte methoden:
 
Telefoon - Ik ben telefonisch bereikbaar onder een lokaal Nederlands telefoonnummer. Dit analoge signaal wordt zonder kosten voor de beller overgezet naar een internetsignaal, dat door mij zonder vertraging via een breedbandverbinding wordt ontvangen. Bij geen gehoor kan een voicemailbericht worden ingesproken dat direct wordt doorgezonden naar mijn mailbox.
 
Fax - Faxen kunnen naar een lokaal Nederlands faxnummer worden verzonden. Deze ontvang ik vervolgens in de vorm van een email-bericht. Zelf verstuur ik mijn faxen ook via het Internet.
 
Post - Post kan worden opgestuurd naar mijn postadres in Nederland. Daar wordt het vervolgens ingescand en via het Internet naar mij toegestuurd.
 
FTP - FTP is een methode om grote hoeveelheden digitale bestanden via het internet uit te wisselen, zonder de beperkingen van een emailadres. Hiervoor krijgt de relatie een inlognaam, een wachtwoord en een internetadres waarop bestanden kunnen worden ge-up- en download.
 
Skype - Skype is een betrouwbaar online-communicatiemiddel. Behalve het 'chatten' zijn ook telefonie, vergadergesprekken en videogesprekken mogelijk.
 
Tijdverschil - Ondanks het tijdverschil, probeer ik me aan te passen aan Nederlandse werktijden. Door vroeg te beginnen, ben ik 's middags bereikbaar.